Cartea mi-a fost oferită spre recenzie de Librăria Online Libris. În plus aceasta vă pune acum la dispoziție și o gamă variată de cărți in engleză.
Călătoriile în timp mi s-au părut intotdeauna interesante, la fel și cărțile în care acest subiect a fost abordat. "Roșu de rubin" este una dintre ele și a îmbinat perfect povestea de dragoste, intriga, sarcasmul și aventura. Este genul de carte în care acțiunea este complexă, iar personajele sunt de un anumit tipar, cu personalități diferite. Am citit cu plăcere cartea, asta datorită și faptului că m-am acomodat imediat cu personajele și acțiunea.
Încă un lucru foarte bun la carte este că autoarea Kerstin Gier, a adus și câteva personalități istorice importante în poveste, care vor avea momentul lor de glorie și un rol stabilit cu siguranță în acțiune, în plus, vom găsi și câteva pasaje în care se va vorbii de România, respectiv Transilvania.
Deoarece personajul nostru feminin principal Gwendolyn va face salturi periculoase în timp, riscând să apară în mijlocul unui război sau chiar să cunoască cel mai influent om din trecut, ea va trebui să fie învățată cum să controleze situația și să învețe ce ar avea de făcut în caz de s-ar afla în primejdie. Pentru că nimeni nu a știut că ea a moștenit gena de a călători în timp, iar toți ceilalți erau concentrați pe verișoara ei Charlottle care ar fi trebuit să ducă mai departe "darul" familiei, ea va trebui să facă față singură atunci când s-ar fi trezit proiectată în trecut.
Acțiunea va începe chiar din acest punct, atunci când ea îl va cunoaște pe Gideon, cel care trebuie să fie alături de ea și să o învețe mici trucuri care să îi facă mai ușoară viața.
Personalitatea ei puternică, nu îi va permite acestuia să dețină mereu controlul asupra situației, așa cum făcea cu verișoara ei, iar pentru Gideon lucrul acesta este foarte derutant. Amândoi fiind orgolioși, nu vor lăsa niciodată de la ei, iar uneori certurile dese dintre aceștia, vor părea ușor amuzante cititorilor.
Replicile sarcastice ale personajelor va aduce mult umor cărții, pe lângă secretele întunecate ce se regasesc peste tot in poveste.
De data aceasta pot să spun că trecutul poate deveni prezent oricând.
“Charlotte făcea mereu ce-i spuneam eu. Tu nu faci asta. Ceea ce este de-a dreptul stresant. Dar, într-un fel, și haios. Și dulce.”
Editura: Litera
Notă: 4/5