sâmbătă, 7 iulie 2012

Recenzie Carpe Corpus de Rachel Caine

Adăugaţi o legendă

Cartea mi-a fost oferită de Librăria Online Libris spre recenzie, în plus aceasta vă pune acum la dispoziție o gamă variată de cărți în engleză.
 
 Mi-a plăcut cel mai mult de Eve în acest volum, pentru că s-a descurcat impresionant de bine, având în vedere că nu mai avea niciun prieten lângă ea, iar o perioadă de timp a trăit pe propriile sale decizii, în mijlocul haosului. În plus, nimeni nu ar fi reacționat mai bine dacă ar fi fost în situația ei , unde iubitul și prietena cea mai bună să fie în ”slujba raului”, iar celălalt prieten să fie aflat prizonier într-o cușcă a celui mai de temut vampir din oraș ce a urcat la putere.

Acțiunea se bazează în mare parte pe Bishop și planurile sale. Pot să spun că are un rol esențial, iar fiecare decizie luată de acest personaj va influența în mod drastic viața locuitorilor din Morganville. 
 Bishop este un punct cheie al cărții, iar rolul lui este de a dezechlibra balanța dintre bine și rău, ducând în mod evident orașul spre pieire. 

Având în vedere că autoarea a creat acest personaj puternic și invincibil, nu știm la ce să ne așteptăm în legătură cu finalul cărții, iar acțiunile ce vor avea loc ne vor surprinde indiferent de tabăra în care ne-am afla, a binelui sau a răului.

În plus, personajele noastre principale- Shane, Claire, Eve și Michael- care au trecut prin fel de fel de experiențe de-a lungul volumelor, nu vor mai fi atât de unite, iar fiecare își va urma propiul lui scop, și propria misiune. De aceea am spus și repet, finalul va fi imprevizibil pentru toată lumea, iar indiferent de soluțiile pe care le vor încerca vampirii și oamenii împreună pentru a îl doborâ pe Bishop, vor crea și mai multe victime colaterale. 

Prietenia va fi pusă sub semnul întrebării și la grea încercare, iar războiul ce se va dezlănțui în Morganville nu va cruța pe nimeni.
 
 Editura: Leda
 Notă: 4/5

Niciun comentariu: