miercuri, 27 februarie 2013

Recenzie Zece lucruri pe care le-am facut (si probabil n-ar fi trebuit) de Sarah Mlynowski

Aceasta carte mi-a fost oferita de Libris, o librarie online, spre recenzie. In plus, se mai poate gasi si o gama variata de carti in limba engleza. "Zece lucruri pe care le-am facut (si probabil n-ar fi trebuit)" poate sa fie comandata de aici.
___________________________


"Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit)" este o carte clișeu, care la prima vedere îți ascunde mesajele prețioase pe care a încercat să ni le transmită autoarea. Viața unei adolescente este pusă în prim-plan, gândurile, comportamentul și faptele sale sunt simple inconștiențe de moment, dar în același timp pe parcursul poveștii personajul principal, April, se confruntă cu situații mature și reușește să le facă față. 
Deși la început, am crezut că este o lectură ușoară, adolescentină, autoarea ne-a oferit sfaturi serioase presărate prin năzbâtiile lui April. Cartea trebuie citită printre rânduri pentru a ne da seama de maturitatea pe care personajul nostru o are, deși ea nu conștientizează acest fapt. Mi-a plăcut cum și-a asumat toate greșelile, chiar dacă printr-un mod copilăresc și superficial. 
 April evoluează în volumul acesta. Legată de părinți timp de 16 ani, a fost ca și cum viața ei a stat în loc, ocupându-și timpul de chestii specifice adolescenților, trăind fără griji, înconjurată de bârfele țesute în grupul prietenilor ei și mici chicoteli la colțul străzii. Totul se schimbă când părinții ei sunt hotărâți să se mute din oraș, iar ea nu este încă pregătită să-i dea drumul vieții pe care a avut-o, așa că datorită a câtorva minciuni evită mutarea părinților ei și decide să trăiască o perioadă alături de o prietenă. 
 De aici începe jocul fetelor, fără griji, responsabilități și cu o libertatea de care credeau că nu vor mai avea parte. April va trece prin momente amuzante, dar asta nu înseamnă că drama nu își va face loc în viața ei.
Mi-au plăcut momentele când a fost conștientă în ceea ce privește riscurile pe care ar trebui să și le asume, aceasta s-a maturizat treptat și a oferit cititorilor sfaturi prin comportamentul ei. 
 Autoarea a făcut acest personaj cameleonic, deoarece în unele momente April era genul de fată neinteresată de cei din jur și de consecințe, iar imediat acționa matur și cu multă seriozitate. Uneori aveam impresia că ea avea personalități duplicitare, am simțit mai mult ca oricând gândurile autoarei, ele interveneau mereu când April era cât pe ce să facă o prostie, trimițând-o înapoi pe drumul cel bun. Aș putea spune că autoarea nu a fost pe aceeași lungime de undă cu personajul, dar totuși la creat reprezentând ceea ce ea nu ar fi niciodată și încercând să-i dea personajului o lecție și să îl pună la punct în fața cititorilor. 
 Cert este că procesul de maturizare este cheia cărții și reprezintă ceva esențial pentru personajul nostru.
 
 Editura: Epica
 Notă: 3.5/5 

duminică, 24 februarie 2013

Revista Avantaje impreuna cu "Mama sau femeie?" de Elisabeth Badinter

Impreuna cu numarul revistei "Avantaje" din martie, va aparea cartea "Mama sau femeie" de Elisabeth Badinter. Pretul cartii va fi de 14,99 lei si va aparea pe 26 februarie.
_________________________

"Trăim o epocă a contradicțiilor –  a fi mamă înseamnă astăzi împlinirea supremă pentru o femeie, dar și sacrificarea independenței, a carierei, a vieții sociale și chiar de cuplu. Mamele cu normă întreagă primesc mai puțini bani și se află deseori în situația de a răspunde la întrebarea „Dar tu ce faci toată ziua?“ Într-o societate în care majoritatea muncește și în care femeia ideală reușește pe plan profesional, cea care stă acasă pentru a-și crește copiii riscă să devină sclava propriei alegeri.Nu este de mirare că femeile aleg să devină mame tot mai târziu, adesea după treizeci de ani, după efectuarea studiilor, găsirea unui serviciu și a unui partener de viață stabil. În ţările cele mai atinse de scăderea natalității, se observă doi factori principali care constituie frâne puternice în calea dorinţei femeilor de a deveni mame. Primul este presiunea socială a modelului bunei mame, cea care se sacrifică total pentru copil, uitând să fie și femeie. Cel de-al doilea – care decurge din primul – este absenţa unei politici familiale în favoarea femeilor (și asta într-o perioadă dominată de crize economice și de nesiguranță financiară atât pentru femei, cât și pentru bărbați).Așadar, este maternitatea o nouă formă de sclavie?Elisabeth Badinter, personalitate a culturii franceze şi feministă angajată, încearcă să răspundă acestei întrebări și multor altora, antrenându-ne într-o polemică pasională,   însoţită de analize bine documentate şi de părerile unor specialişti în domeniu."

marți, 12 februarie 2013

Maratonul reducerilor pe Libris.ro

Zilnic, mii de titluri la promotie! Vezi AICI oferta.


Cea mai mare oferta online de carte, peste 140.000 de titluri in romana si in engleza! 



vineri, 8 februarie 2013

E usor sa te iubesc de Tammara Webber

coperta E ușor să te iubesc
SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.
CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…
El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, o dată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.
Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.
Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?
De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.
Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.
Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!
Pentru că, pe lângă tema violului – o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra… victimei! – ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.


   

miercuri, 6 februarie 2013

Recenzie Crescendo de Becca Fitzpatrick

Aceasta carte mi-a fost oferita de Libris, o librarie online, spre recenzie. In plus, se mai poate gasi si o gama variata de carti in limba engleza. " Crescendo " poate sa fie comandata de aici.
_______________________

Mi-a plăcut mult stilul autoarei din primul volum și îmi doream mult să continui seria. De obicei mă ghidez după personaje atunci când îmi dau ultimul cuvânt în legătură cu o anumită carte, dacă mă regăsesc în ele, dacă eu consider deciziile luate întemeiate, raționale ori iraționale, însă nu puerile. Atunci când găsesc o poveste originală o citesc cu cea mai mare satisfacție, iar dacă autorul/autoarea au un stil bun de a scrie mă declar complet mulțumită. Aceste lucruri mi s-au întâmplat și la seria "Îngerul nopții". De aceea mi-am dorit să citesc "Crescendo" volumul doi din serie. 

Mi-a plăcut mult și îmi place stilul general al cărții, ușor sobru, presărat pe ici colo cu replici amuzante și relaxante. 

 Poate într-o anumită măsura îmi doream să îmi întreacă așteptările acest volum față de cel anterior. Nu contest genialitate cărții, a fost un volum mai mult decât ok, însă am simțit cum istoria din "Îngerul nopții" s-a repetat și aici. 

 Motivul rămâne neschimbat, pericolul plutește în jurul Norei și ea la fel ca de obicei prin firea sa încăpățânată, ignoră toate semnele. Cert este că cineva va fi întotdeauna gata să o sacrifice pe ea pentru a obține ce își dorește, la fel cum întâlnim și în primul volum. 

 Patch este un personaj foarte puternic, serios și la fel de orgolios ca Nora, iar de fiecare dată când apărea în poveste mă lua prin surprindere și mă așteptam să se întâmple instantaneu ceva rău. Mi-a displăcut total rolul lui de această dată, deși știa că îi rănește pe cei din jurul său el continua "jocul" și punea mult mai multe paie pe foc. O perioadă am crezut că face acest lucru intenționat numai să vadă suferința și chiar dacă la final ni se dezvăluie toate problemele la care aveam semne de întrebare în legătură cu el, tot la aceeași părere am rămas.

 Îngerii căzuți și arhanghelii aduc numai probleme, iar Nora se află în fața unui adevăr întunecat ce trebuie să îi facă față. Rămâne de văzut dacă va da cu piciorul la toată povestea și se va întoarce în lumea ei de adolescenți sau dacă va înainta și mai mult în jocul acesta periculos. 

 Mi-a plăcut cum autoarea a modelat personalitățile personajele din cărțile ei, simt cum fiecare este pe cale să explodeze, iar deciziile iraționale luate duc la și mai multă intrigă și la o acțiune alertă. Întotdeauna suntem surprinși de ceva nou, iar acest "nou" naște și mai mult mister de care au nevoie cititorii pentru a rămâne fascinați de poveste. 
 
 Editura: Litera
 Notă: 4/5
  

Inainte de ispita de Peter Robinson


“O poveste captivantă care aminteşte nu numai de Hollywoodul de odinioară, dar şi de epoca de aur a romanelor britanice în tradiţia Agathei Christie şi a lui Daphne du Maurier.” – Wall Street Journal

ÎNAINTE DE ISPITĂ, de Peter Robinson, colecţia “Thriller”

Chris Lowndes şi-a construit o carieră înfloritoare la Hollywood, compunând muzică pentru filme de Oscar. Dar după douăzeci de ani pe meleaguri străine, şi suferind încă după moartea prematură a iubitei sale soţii, se hotărăşte să se întoarcă în Yorkshire, ţinutul copilăriei lui.
Şi astfel cumpără conacul Kilnsgate, o casă veche şi izolată, situată într-o vâlcea înecată în vegetaţie. Dar deşi casa îl cucereşte din prima clipă, ea are ceva care îl tulbură, dându-i o vagă senzaţie că încăperile rămase pustii atâta amar de ani îl aşteptaseră pe el. E un sentiment ce devine tot mai puternic atunci când află că fascinantul conac fusese scena unei crime petrecute cu şaizeci de ani în urmă. Fostul proprietar, distinsul doctor Ernest Fox, a fost, se spune, otrăvit de frumoasa şi mult mai tânăra lui soţie, Grace Fox. Arestată şi judecată, Grace a fost găsită vinovată de odioasa crimă şi a fost spânzurată.
Povestea îi stârneşte curiozitatea lui Chris, şi acesta începe să discute cu oamenii locului şi să caute prin arhive informaţii despre misteriosul caz. Şi cu cât află mai multe, cu atât devine mai convins de posibilitatea ca Grace să fi fost nevinovată. Ignorând sfaturile şi avertismentele de a renunţa la cercetările sale, el se încăpăţânează să descopere ce s-a întâmplat în realitate cu peste o jumătate de secol în urmă ─ o căutare obsedantă care îl va purta în meandrele trecutui şi într-un păienjeniş de secrete cu reverberaţii până în prezent.

O explorare fascinantă şi plină de suspans a culpabilităţii, a limitelor responsabilităţii personale, a sacrificiului de sine şi a mântuirii, culminând cu o uluitoare şi cutremurătoare revelaţie!

“Peter Robinson îşi merită pe deplin locul în liga, dacă nu chiar la topul ligii celor mai mari scriitori britanici de romane poliţiste.” – The Times

“…o intrigă labirintică şi personaje excelent construite”- Observer

„…un mister nuanţat, obsedant…” – Daily Express

„Una dintre cele mai talentate voci din literatura poliţistă contemporană.” – Publishers Weekly

Cartea are 512 de pagini, formatul 10,5×17,5 cm, ediţia este broşată, iar preţul de listă este 44,90 lei.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Academia Vampirilor: Distributie

Filmul ce va fi realizat dupa seria de carti "Academia Vampirilor" a autoarei Richelle Mead prinde contur!!
Sunt foarte incantata de anuntarea noilor actori ce ii vor interpreta pe Rose, Dimitri si Lissa. Insa am o retinere fata de actorii Danila si Lucy pentru ca in mintea mea Dimitri si Lissa erau complet diferiti, dar o sa vedem cum vor evolua lucrurile si daca intra in pielea personajelor.

(Rose Hathaway - Zoey Deutch) 

(Dimitri Belikov - Danila Kozlovskiy)

(Lissa Dragomir - Lucy Fry)




Zoey Deutch mi se pare perfecta, asa ca, abia astept sa o vad in actiune! :)
Seria "Academia Vampirilor" este printre preferatele mele. Richelle Mead este un geniu si ador cartile scrise de ea, de aceea am fost si sunt in continuare foarte bucuroasa de aceasta veste, iar cat de curand vom sta cu sufletele la gura in asteptarea filmului!

Ce parere aveti despre actorii ce vor juca rolul personajelor importane din seria "Academia Vampirilor"?