joi, 4 iulie 2013

Recenzie Destine la limita de Katie McGarry

Adăugaţi o legendă
Aceasta carte mi-a fost oferita de Libris, o librarie online, spre recenzie. In plus se mai poate gasi si o gama variata de carti in engleza. "Destine la limita" poate sa fie comandata de aici.
________________________

"Destine la limită" de Katie McGarry, este o carte cu multe pasaje emoționale, cu povești de viață ce par desprinse din realitate și plină de valori ce ar trebui asimilate de către noi. 
 Cele două personaje principale sunt: Echo Emerson și Noah Hutchins. Cartea este povestită din perspectivele amândurora, iar acestea se completează perfect cronologic. Ce mi-a plăcut în mod deosebit a fost povestea de viață a lui Noah, nu mă așteptam ca autoare să o detalieze atât de mult, din simplu fapt că în descrierea oficială a cărții accentul se punea mai mult pe Echo, însă eu am considerat că această carte este împărțită în mod egal, atât trauma prin care a trecut Echo Emerson cât și cea a lui Noah. 
 Deși cartea ar părea o veritabilă dramă, totuși avem parte și de întâmplări hazlii. Cei doi se tachinează reciproc, își aruncă replici acide și continuă să-și demonstreze unul celuilalt indiferența pe care o simt atunci când sunt împreună. Chiar dacă acest joc este des întâlnit între personajele principale, nu am putut să nu mă amuz și să fiu curioasă în privința întâmplărilor ce vor urma. 
    Încă de la început m-am simțit atrasă de un personaj ce a avut un rol cheie: doamna Collins. Fiind un consilier era de datoria ei să îi ajute pe cei doi să-și depășească situațiile. În primul rând, Echo nu-și mai amintea nimic din noaptea în care viața ei s-a schimbat. A fost supusă unei traume, iar creierul acesteia refuza să-și amintească întâmplările petrecute. Nici cei din jurul ei nu-și doreau că ea să-și amintească, pentru a o lăsa să-și continue viața ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Desigur, nu de această părere au fost doamna Collins și Echo, iar toată cartea reprezintă evoluția ei psihologică care o va face încetul cu încetul să-și recapete frânturi de memorie, însă cu riscul de a o duce spre calea nebuniei. Iar în al doilea rând, nici Noah nu a avut o viață mai roz, iar el va trebui să lupte cu societatea pentru a-și face dreptate. De aceea rolul ei a fost bine poziționat între cele două personaje.
  Totuși dramele lor i-a adus împreună, scopul lor comun îi va face din adversari în prieteni, iar mai apoi în ceva mai mult cu tot cu obstacolele aferente. "Destine la limită" este un titlu veritabil ce reprezintă în doar câteva cuvinte soarta fiecăruia. 
 
 Editura: Epica

 Notă: 5/5

4 comentarii:

Larisa Oana spunea...

O nominalizare pentru un premiu simbolic al activitatii tale. Daca il accepti, uite aici linkul: http://oanabooks.wordpress.com/2013/07/05/nominalizare-oo-multumesc/

Cristina Criss spunea...

@Larisa Oana, iti multumesc foarte mult pentru premiu, cat si pentru cuvintele frumoase. Esti o scumpa. :)

Unknown spunea...

Buna,ai o nominalizare de la mine aici:http://me-my-books-and-i.blogspot.ro/2013/07/shine-on-award.html

Cherry Queen spunea...

si mie mi-a placut mult cartea si eu am fost la fel de placut impresionata de detaliile din viata lui Noah. am suferit alaturi de el in orice moment.

am scris si eu astazi recenzie pentru aceasta carte, daca vrei sa citesti. :)
http://cherryqueendee.blogspot.com/2014/02/cartea-saptamanii-destine-la-limita.html
te pup!