duminică, 27 martie 2011

Recenzie Mananca roaga-te iubeste de Elizabeth Gilbert

Adăugaţi o legendă


“Mănâncă roagă-te iubește” este o carte frumoasă, profundă, despre regăsirea sinelui și a celor mai importante valori în viață. Autoarea Elizabeth Gilbert, ne introduce într-o lume reală, pură, dezvăluind cele mai intime dorințe ale omului. 

 “As vrea ca Giovanni să mă sărute.” Și așa începe o poveste interesantă ce a reușit să îmi capteze atenția încă de la prima filă. Acest jurnal ne prezintă o poveste tulburătoare de iubire, o viață plină de eșecuri și încercarea personajului de a ieși la liman, ori de câte ori este lovit de soartă.  

Călătoria ei pentru regăsirea sinelui, ne va dezvălui locuri uitate de lume, în care credința este foarte importantă și ne-ar putea schimba pe fiecare. Acest lucru evidențieaza o usoarea ignorare din partea oamenilor față de dorințele noastre reale și frica care ne împiedică să ni le îndeplinim. Iar din acest punct Elizabeth va porni într-o călătorie, timp de patu luni în Italia, patru luni în India și în cele din urmă, patru luni în Indonezia, în aceeași ordine descoperind adevărata mâncare italiană, credința Indiei și adevărata sa iubire care se afla în Indonezia. 

Pe parcurs ea va întâmpina diferite probleme, dar totodată va reflecta asupra vieții și își va expune fiecare gând al ei, vorbind limpede despre orice lucru a naturii omenești.
 
 Editura: Humanitas 
 Notă: 4/5  


Un comentariu:

vanillamiki spunea...

Si mie mi-a placut foarte tare :) A fost o lectura.... hipnotizanta :))