marți, 21 iunie 2011

Recenzie Orasul Oaselor de Cassandra Clare


Mi-a facut o deosebita placere sa citesc cartea Orasul Oaselor de Cassandra Clare. Volumul este aparut la editura Leda si face parte din binecunoscuta serie a Cassandrei- Instrumente mortale.
Lumea in care ne introduce autoare este absolut minunata, plina de povesti surprinzatoare si fascinante. Cu greu puteam lasa cartea aceasta din mana, are tot ce ii trebuie: suspans, dragoste, intriga si nenumarate intorsaturi de situatii, printre cele mai bizare si alarmante.
Nu va pot descrie in cuvinte placerea care o simti cand traiesti o data cu personajele din aceasta poveste. Totul incepe cu prezentarea vietii lui Clary, o adolescenta ce putea fi numita normala la un moment dat, dar in cateva zile viata ei se schimba instantaneu, fiind acum prinsa intr-o lume ce nu si-o imagina ca poate exista.
Demonii traiesc printre noi, vanati de legendarii vanatori de umbre, printre care unul ii atrage atentia lui Clary, Jace. Este arogant, misterios, increzut si cu siguranta exagerat de frumos dupa parerea ei, iar in momentul cand aceasta credea ca nimic nu o mai poate suprinde, afla unele secrete ascunse de mama ei. Cu timpul Clary si Jace trebuie sa lupte si sa faca fata adevarului crud ce il vor intampina.
Vietile lor sunt intr-un pericol constant, iar acestia trebuie sa lupte pentru a ramane in viata si a apara Instrumentele Mortale. Totusi intre ei se infiripa si o frumoasa poveste de dragoste, dar va rezista atunci cand adevarul ii va lovi in plin? Va fi posibil sa ignore legatura lor mai speciala?
Desigur, nu va pot explica cu lux de amanunte actiunea cartii, deoarece vreau sa va indemn sa o cititi si sa traiti singuri in incredibila lume unde imposibilul devine posibil.

Editura: Leda
Nota: 5/5

7 comentarii:

Only Books spunea...

Am auzit multe laude la adresa acestei carti:].
Se pare ca le merita:].

Cristina Criss spunea...

Da, cu siguranta merita! Si te indemn sa o citesti, aceasta carte trebuie sa o ai obligatoriu in biblioteca. Pur si simplu este speciala, iar seria este pe primul loc la mine in topuri. :)

Only Books spunea...

Dupa cate am vazut pe blogul tau, am constat ca citesti foarte mult si chiar iti place sa faci asta!:]

Deci, ai o experienta. De aceea, am sa tin cont de recomandarea ta:]. Cand o sa am ocazia, o sa mi-o iau:]!

Cristina Criss spunea...

Ma bucur ca am reusit sa te pun pe ganduri cu privire la carte. Nu as fi insistat sa o cititi daca ar fi fost sa nu ma impresioneze atat de mult, dar eu zic ca merita.
Si ma bucur ca urmaresti blogul si iti place ce fac eu pe aici :D
p.s. Daca iti vei lua aceasta carte sa imi zici parerea ta dupa ce o citesti :)

Netliterar spunea...

De ce nu incerci sa propui si cateva dintre cartile formatoare, cele care te fac sa fii om. Daca te urci intr-un tramvai la orice ora aglomerata a zilei vei observa ca cei mai multi fizic sunt oameni, dar sufleteste nu... E ok si suspansul si intrsaturile de situatie, dar asta nu e suficient pentru a face literatura. Cartile pe care le propui nu au darul de a cizela acele suflete chinuite pe care le vedem in tramvie.

Only Books spunea...

Bineinteles ca am sa iti zic opinia mea:].
Oricum, presupun ca o sa-mi placa:X. Cat de curand mi-o iau:X.

andreiutz1997 spunea...

am vrut sa te invit sa participi la un concurs pe blogul meu.
m3dy_2008@yahoo.com