duminică, 11 noiembrie 2012

Recenzie Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick

Cartea mi-a fost oferita spre recenzie de Libraria Online Libris unde se gasesc si o varietate de carti in limba engleza.


 "Îngerul nopții" este primul volum dintr-o serie ce se anunță a avea un mare succes. Deși este apărută pe piața românească de mult timp, zilele acestea m-am hotărât să îi dau o șansă. Am terminat-o de citit foarte repede, pentru că m-am simțit atrasă de poveste. A fost ceva nou pentru mine, deoarece nu am mai citit o carte în care subiectul să fie despre îngerii căzuți.  
  Ceea ce am apreciat din start la autoare este că a început povestea într-un ritm alert, lăsând la o parte descrierile care se regăsesc în majoritatea cărților, iar pe parcurs ne-a oferit detaliile esențiale nouă pentru a înțelege povestea treptat. 
  M-am atașat cu ușurință din prima clipă de personajul principal feminin. Am văzut în ea o fire puternică, hotărâtă în ceea ce vrea și nu foarte copilăroasă pentru vârsta ei, chiar dacă în unele momente a mai avut câteva scăpări și lăsa ca teama să îi invadeze mintea . Mi-a dat impresia unui personaj hotărât și puternic ce urma să se agațe de orice aventură întâlnită în fața ei. Nu m-am înșelat, Nora, este genul meu de personaj, cel care reușește să dea savoare cărților și să pună accent pe independența femeii. 
  Trecând în extrema cealaltă, Patch a reușit să îmi dea multe emoții pe parcursul acțiunii. De la început i-am întâlnit firea misterioasă și încercam să văd dincolo de masca care o afișa. Am încercat să îi intuiesc planurile, însă de fiecare dată ne surprindea prin caracterul său și nu reușeai să vezi dincolo de imaginea făcută de el. Știam din prima clipă că ascunde ceva rău, iar autoare într-un mod surprinzător a lăsat aceste secrete să explodeze la final. 
  Fiind vorba și de o dragoste interzisă în carte, mi-am lăsat o parte din firea mea romantică să preia controlul și să se bucure de momentele dintre cei doi. Este un întreg joc periculos pe care cele două personaje îl duc până la sfârșit. Ambele fiind impulsive și dorind să-și demonstreze supremația unul celuilalt,  reușesc să creeze o tensiune palpabilă cititorului. 
  Însă Nora va trebui să-și apere spatele, deoarece nimic nu e ceea ce pare, iar întâmplările stranii își vor face apariția în viața ei, fiind în pericol la fiecare pas.
  Nimeni nu știe că o răzbunare veche de sute de ani cade asupra orașului și îi pune în pericol pe toți cei care o înconjoară pe Nora, mai ales dacă ea este cheia sfârșitului acestuia. 
 Un final neașteptat, o ură distrugătoare, o iubire imposibilă și secrete întunecate, toate aceste lucruri sunt cauzate de venirea îngerilor pe pământ. 
 
 “Din motive pe care nu le puteam explica m-am tras în umbră.
 Portiera s-a deschis și s-a auzit pocnetul unei arme de foc. Două focuri. Portiera s-a închis și sedanul s-a îndepărtat. Îmi auzeam inima bubuind în piept și sunetul unor picioare care alergau.”
 
 Editura: Litera 
 Notă: 5/5  

7 comentarii:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Stiam eu ca o sa-ti placa >:) Super recenzie <3 Volumul 2 nu mi s-a parut asa grozav, dar cred ca 'Tacere' e cel mai bun :)

Ale Criss spunea...

Am primit-o de ziua mea si abia astept sa o incep :x

Cristina Criss spunea...

@Rose, mi-a placut foarte mult cartea, nu imi vine sa cred ca am lasat-o pana acum ca sa o citesc. :D

@Ale Criss, e bine ca ai cartea, acesta este primul pas :)) Pasul doi, citeste-o nu face ca mine, te va surprinde intr-un mod placut. :)

Reduceri carti online spunea...

Frumoasa prezentare. Ai convins cu explicatii bune :)

Cristina Criss spunea...

@Reduceri carti online, multumesc de aprecieri. :)

Unknown spunea...

eu abia azi am dat de ea! cine ma poate pune la curent cu subiectul cartii? rog mult... am descoperit-o in biblioteca

Cristina Criss spunea...

@Tanuta, este o carte frumoasa, poti afla amanunte din recenzia mea sau poti sa citesti descrierea acesteia care se afla pe spatele cartii si vei descoperi tu mai multe detali cand o vei citi. O sa-ti placa.