luni, 31 decembrie 2012

Recenzie Insurgent de Veronica Roth

Adăugaţi o legendă

"Insurgent" a fost o carte antrenantă, de la care am avut mari așteptări. După primul volum excepțional, “Divergent”, nu credeam că Veronica Roth ar mai putea aduce ceva în plus poveștii, astfel încât, să devină un adevărat fenomen. De data aceasta, acțiunea a ocupat cea mai mare parte a cărții, tinându-ne captivi în filele ei și demonstrându-ne încă o dată -nu că ar mai fi fost nevoie- talentul impresionant al autoarei. 
 
 Povestea în sine este una unică, ceva nemaintalnit până acum, o distopie ce va rămâne mereu prezentă în mintea mea, care a reușit să aducă cele mai neîntâlnite întorsături de situație.
    
     
Tris este un personaj puternic, încă din primul volum ne-a demonstrat acest lucru, iar ea își continuă evoluția, transpunând-se în fel de fel de situații și descoperindu-se pe ea însăși. Mi-a plăcut întotdeauna tăria ei de caracter și modul în care se sacrifică pentru ceilalți, dar are și momente nechibzuite, acționează fără să gândească și destinul o taxează pentru acest lucru, însă sunt elemente ce fac cartea mult mai reală. 
 În acest volum ea va lupta pentru dreptate, va continua să caute motivul morții părinților ei și să îi răzbune, se va opune atât iubirii cât și prieteniei și va fi în stare să-i trădeze pe cei dragi pentru a pune capăt războiului. Însă, toate acestea sunt mai presus de ea , iar punctul ei de sprijin va rămâne întotdeauna Tobias, cel care o înțelege cu adevărat.
 Alianțele între facțiuni prind mai mult contur în “Insurgent”, avem parte de o descriere totală a acestora și sunt puse mai mult în evidență. Ne sunt descrise funcțiile pe care fiecare facțiune trebuie să și le îndeplinească și rând pe rând se vor întoarce una împotriva celeilalte și vor lupta alături de dușmanii pe care îi aveau la început. 
 Cei din Abnegație sunt cheia războiului, motivul pentru care lumea se destramă. Ei au ascuns ani de zile un secret fundamental, ce pune la îndoială modul în care și-au trăit oamenii viața până în prezent. Iar Tris, nu este hotărâtă dacă să lupte împreună cu cei dragi ei pentru a scoate la iveală secretul sau să treacă în tabăra dușmanilor și să-l păstreze neștiut de nimeni pentru totdeauna, așa cum au făcut părinții ei.
 Alegerile făcute de personajele noastre nu se mai pot schimba, iar în urmă va rămâne doar regretul. 
 
Veronica Roth ne demonstrează cum “o alegere devine un sacrificiu, un sacrificiu devine o pierdere, o pierdere devine o povară, o povară devine o bătălie”, toate aceste lucruri fiind cuprinse în paginile cărții. 
 
 Editura: Leda 
 Notă: 5/5

3 comentarii:

Lissa ღ spunea...

De cand asteptam si parerea ta, am citit si eu cartea. E geniala! Ma bucur ca ti-a placut si tie. Poti sa treci pe la bloguletul meu, te rog? Si daca iti place sa-i dai si "Follow". Te rooog! :o3 <3 (^.^)

Cristina Criss spunea...

Sunt de acord cu tine, cartea e geniala! :D

Ti-am dat sa-ti urmaresc blog-ul, succes cu el pe mai departe. :)

Lissa ღ spunea...

Multumesc mult! Deabia astept sa fac un fil dupa Divergent! <3