marți, 11 decembrie 2012

Recenzie Printul Mecanic de Cassandra Clare

Adăugaţi o legendă

 Cartea mi-a fost oferită spre recenzie de Librăria Online Libris, unde se găsesc și o multitudine de cărți în limba engleză


"Prințul Mecanic" a fost cu siguranță o carte remarcabilă. Știam de când am pus mâna pe ea că îmi va rămâne dragă și mă va surprinde foarte mult. Și da, a reușit și m-a apropiat mai mult de vânătorii de umbre, de poveste, de personajele Cassandrei Clare. Autoare este una dintre cele mai bune și o apreciez enorm pentru cărțile sale, reușește să scrie în acel stil captivant în care te scufunzi și uiți de cei din jurul tău. 

Londra are un farmec aparte în cărțile sale, este înconjurată de secrete, este centrul tuturor problemelor, dar în același timp este locul în care fiecare personaj și-a trăit povestea și a evoluat. 

 Întotdeauna am apreciat la serie acel întuneric în care sunt învăluite personajele, acea speranță care se află atât de aproape de ei, dar totuși nimeni nu poate ajunge la ea. 

 Tessa, este lumina care strălucește din întunericului Institutului, este speranța fiecărui personaj, cheia esențială a tuturor problemelor. Sufletul său pur își pune amprenta în inimile prietenilor săi, este un personaj devotat ce dorește mai presus de toate binele celor din jur. De aceea, în unele momente ea se sacrifică și se rănește singură pentru a simții amărăciunea pe care a provocat-o cu sau fără intenție celorlalți.  Este sensibilă, curajoasă și răbdătoare, iar aceste lucruri i-au vrăjit irevocabil pe cei doi prieteni vânători de umbre, Jem și Will.

  Povestea continuă de unde a fost lăsată în volumul anterior. Încercările personajelor de a îl găsi pe Magistru vor dezvălui secrete tulburătoare și periculoase, astfel acțiunea lor devenind din ce în ce mai complicată. Datorită acesteia avem șansa să îi descoperim adevărata față a lui Will, trecutul său va impresiona și marca inimile cititorilor, făcând povestea mult mai tragică.

  De aceea, nu pot face o diferență între Jem și Will. Fiecare și-a spus povestea în filele cărții și au fost gata să se sacrifice oricând pentru Tessa. Ea este personajul care reușește să atingă sufletele celorlalți, lăsând în urma ei o lumină de care ei nu au mai avut parte până acum.

 Cassandra Clare face ca sacrificiul să devină în “Prințul Mecanic” cel mai important mod în care îți poți demonstra iubirea, prietenia și cel mai la îndemână mod pentru a salva viețile omenești. 

“Starea de conștiență venea și dispărea într-un ritm hipnotic, precum marea apărând și dispărând de pe puntea unui vas în timpul furtunii. Tessa știa că zăcea într-un pat cu cearșafuri albe și curate, în centrul unei încăperi lungi; că mai existau și alte paturi la fel în acea încăpere; și că existau ferestre deasupra capului ei, care lăsau să intre întunericul și apoi lumina sângerie a zorilor. Închise din nou ochii, și întunericul reveni.  “

 Editura: Leda
 Notă: 5/5  

Un comentariu:

Ada Lowood spunea...

Nu am gasit-o la biblioteca sau la vreo librarie