marți, 26 iulie 2011

Recenzie Academia Vampirilor de Richelle Mead


Cred ca ati citit pana acum cartea Academia Vampirilor de Richelle Mead, ce face parte din seria cu acelasi nume. Ma bucur ca am avut si eu ocazia sa o citesc, datorita librariei online Libris, carora le multumesc.
Pot spune ca este cu adevarat incantatoare si un inceput cu adevarat promitator al seriei. Richelle a construit o lume ceva mai complexa, care reusise sa ma deruteze la inceput neintelegand diferenta dintre moroi, dhampiri si strigoi. Dar pe parcurs totul a fost destul de ok incat sa ma faca sa citesc cu sufletul la gura pagina cu pagina.
La inceput ne este prezentata legatura puternica ce se afla intre cele doua prietene, Rose, personajul feminin principal si Lissa, moroiul care i-a fost incredintat sa aiba grija. Chiar daca ele au fugit de la Academie pentru a fi in siguranta acestea sunt gasite si readuse la internat. Acum, Rose trebuie sa stea cu ochii in patru pentru a preveni o noua amenintare, dar cum va putea ea sa aiba grija de Lissa din moment ce viata ei devine din ce in ce mai grea si se pare ca va afla pana unde o duc cu adevarat propiile sale limite. Deoarece avand un antrenament dur cu Dimitri, pe langa cel la care participa in timpul orelor, facand fata barfelor ce circula prin scoala, discriminarilor aduse si profesorilor rautaciosi poate fi extrem de obositor pentru o singura persoana.
Pericolul apare din nou, iar ea va afla cu adevarat ce insemana sa fii gardian luptandu-te cu un strigoi scapat de sub control. Oare va reusi aceasta sa invinga datorita antrenamentului dur avut cu gardianul Dimitri, de care este indragostita? Sau sfarsitul va fi mult mai aproape de ea?
Ramane de vazut continuarea si va indemn sa va cumparati aceasta carte, deoarece merita cu adevarat.

Nota: 4/5

2 comentarii:

mmada spunea...

amiga...nu ai mai intrat pe mess.

Da-mi un semn:*

Diana Gavrila spunea...

Am citit si eu, de curand am terminat toata seria in engleza. Este mai buna decat orice alta carte, mult mai complexa si mai palpitanta. Imi pare sincer rau ca s-a terminat. Spor la citit. O sa-ti placa, sunt sigura.Pupici.