marți, 30 august 2011

Recenzie Atingerea Umbrei de Richelle Mead


Volumul 3 din seria Acadeamia Vampirilor, ne aduce de aceasta data un numar impresionat de pagini, iar noi vom reusi sa ne bucuram mai mult de povestea lui Rose, eroina seriei. Cartea poate fi comandata si de pe libraria online Libris.
Inca de la inceputul cartii, Rose incepe sa se confrunte cu o problema destul de delicata. Aceasta vede fantoma prietenului ei, Mason, ce a murit in urma incidentului de la Spokane, unde ea impreuna cu cativa amici fusesera rapiti de strigoi si supusi unor torturi groaznice. Simtindu-se vinovata pentru moartea acestuia, Rose incepe sa ignore examenul final de la Academia Sf. Vladimir care este extrem de important pentru a reusi sa ajunga gardian. In plus, teribila ei nemultumire este si faptul ca moroiul care i-a fost incredintat sa ii poarte de grija in fiecare moment, este Christian si nu Lissa.
Totusi aparitia fantomei lui Mason nu este un semn de nebunie, dupa cum crede ea, el prevesteste un rau cumplit ce va avea loc curand.
O lupta este pe care sa se dea intre gardieni si mortii vii. O lupta destul de crancena care va lua nenumarate vieti.
Ganditi-va la un numar extraordinar de strigoi ce invadeaza Academia si doar la cativa gardieni care mor rand pe rand. Dar Rose, reuseste sa faca ravagii printre acestia omorand cat mai multi pentru ca viata moroilor sa fie iar in siguranta.
Finalul este ceva mai sensibil si destul de neasteptat, asa cum ne obijnuieste Richelle Mead. Iar eu pot sa inchei doar cu un citat de pe spatele cartii pentru a exprima acest lucru si a nu dezvalui surpriza celor ce vor sa ramana cu adevarat surprinsi citind acest volum.
"Ce s-ar intampla daca, dand ghes inimii, Rose si-ar pierde cea mai buna prietena pentru totdeauna?"

Editura: Leda
Nota: 5/5


Un comentariu:

iulia spunea...

hei!Eu sunt iulia si impreuna cu o prietena am un blog dedicat cartilor
As dori sa facem o afiliere intre blogurile noastre, daca vrei si tu, de asemenea.
Imi poti raspunde la iullia9@yahoo.com