miercuri, 30 noiembrie 2011

Recenzie Femeia in Negru de Susan Hill


Se poate comanda de la Libraria online Libris.
O carte horror din toate punctele de vedere. Pot sa spun ca este cel mai cutremurator roman pe care l-am citit. Chiar si acum dupa cateva zile de la terminarea ei, tot mai am momente cand ma gandesc la povestea in sine. Daca cititi aceasta carte sa nu o faceti seara pentru ca....veti avea o noapte agitata.
Femeia in negru este un personaj ce tulbura vietile tuturor locuitorilor din oras. In spatele ei stau povesti de groaza, aceasta apare in ipostaze misterioase, la moartea unor copii, imbracata in negru si palida ca si cum ar suferi de o boala grava sau a suferit acum cateva decenii de ea.
Arthur este personajul principal al romanului. El este trimis la Casa din Mlastina Tiparului pentru a aduna niste documente dupa ce proprietara a murit, insa ceea ce el nu stie este ca acolo se intampla lucruri groaznice, in fiecare ora din zi si noapte imprejurimile sunt bantuite de suflete ce nu isi au linistea.
Curand el va afla secretele intunecate ale casei, chiar daca dorind sa lase totul in urma, trecutul il va urmari si ii va distruge viata. Spun asta deoarece sfarsitul romanului nu a avut limite, nu ma asteptam sa se intample asa ceva.
Cartea a reusit sa imi dea fiori si m-a impresionat foarte mult.

"O excelenta poveste cu stafii... de o stranietate superba...o lectura fascinanta." - Evening Standard

Editura: Leda
Nota: 4/5

Niciun comentariu: