vineri, 4 mai 2012

Recenzie P.S. Te iubesc de Cecelia Ahern


Cartea mi-a fost oferită de
Librăria Online Libris pentru recenzie. În plus aceasta vă pune acum la dispoziție și o gamă variată de cărți în engleză. 

 "P.S. Te iubesc" este o carte foarte sensibilă și frumoasă. A devenit una dintre preferatele mele și am iubit din start modul de scriere a autoarei și povestea pe care aceasta a creat-o. Este o lecție de viață, mai mult, îți demonstrează că vei reușii să treci peste toate obstacolele vieții numai dacă ții capul în sus și încerci să rămâi alături de familie și prieteni pentru a nu suferi de unul singur, pentru a îți putea împărtășii durerea.
 Chiar dacă din titlu te gândești la o carte romantică, de dragoste, îți vei schimba părerea atunci când o vei avea în mână și o vei citi. Nu zic că nu conține toate acestea, însă transmite multe sentimente și multe regrete toate din cauza pierderii persoanei iubite.  
 Holly, personajul nostru a trebuit să învețe cum să facă față morții soțului său, a luat-o încet, ajutată de prieteni și încercând să-și revină la viața ei obijnuită, însă cum ar fi putut să facă toate acestea când viața ei a fost întotdeauna împărtășită cu Gerry?
 Așa ajunge să înceteze să mai spere la o nouă zi în care va putea să mai fie fericită, dar destinul îi va rezerva o cu totul și cu totul altă cale. Deoarece va primi un pachet de scrisori de la soț după moarte în care o va îndemna în fiecare lună să facă încă un pas într-o viață nouă și plină de schimbări. Citind în fiecare lună o nouă scrisoare de la el îi va aduce un zâmbet pe buze lui Holly și încet încet își va recăpăta încrederea în ea.
 Ceea ce mi-a plăcut la această carte este că autoarea nu a transformat personajul imediat peste noapte în unul optimist, speranța creștea doar puțin câte puțin de fiecare dată, iar la final ea rămânând tot cu o singurătate în suflet, însă, deschisă noilor posibilități și trăind din nou.

 " Nu-ți fie teamă să te-ndragostesti din nou. Deschide-ți inima și urmeaz-o oriunde te va duce...și ține minte, țintește luna de pe cer...
 P.S. Te voi iubi mereu..."

 Editura: All
 Notă: 5/5

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ma bucur ca i-ai dat 10/10 .. Cand vad ca cineva o citeste si chiar ii place ma innebuneste :))