marți, 17 ianuarie 2012

Recenzie Divergent de Veronica Roth


Cartea se poate comanda de pe libraria online Libris.

Este o carte complexa din toate punctele de vedere. Indiferent de povestea petrecuta in acest roman Veronica Roth reuseste sa-ti capteze atentia prin felul sau de a scrie. Din punctul meu de vedere orice poveste iesita din mana autoarei ar putea deveni cel mai reusit roman pentru ca ea da o mare atentie detalilor si creeaza ceva deosebit.
Am auzit multe despre aceasta carte si am citit cateva recenzii care m-au convins ca trebuie sa o am in biblioteca, aceasta primind de fiecare data un punctaj maxim. De altfel si pe goodreads a fost cotata extraordinar si a avut si titlul de cel mai bun roman. In plus aceasta este o carte distopica si m-a facut si mai curioasa, deoarece am citit cateva de acest gen care mi-au placut mult. Pot spune ca am "devorat" cartea, pagina cu pagina, iar eu nu prea folosesc acest cuvant decat in situatii extreme- cum este si cel de fata.
In lumea lui Tris fiecare copil de 16 ani trebuie sa aleaga unde isi va duce existenta. "O singura alegere iti hotaraste prietenii, o singura alegere iti defineste idealurile, o singura alegere iti determina credinta-pentru totdeauna, o singura alegere te poate transforma radical"
La inceput m-am acomodat cu povestea in sine, am descoperit o lume noua, iar apoi am intrat cu adevarat in paine, ca sa zic asa. Nu dau mai multe detalii despre intamplarile ce vor urma, vreau sa descoperiti singuri si sa intelegeti fiecare in parte povestea, pentru ca asa cum am spus cartea este complexa si s-ar putea sa nu intelegeti mare lucru din rezumat.
Asa...totusi a fost un lucru care nu mi-a placut, acum fiecare vede diferit treaba aceasta. Beatrice -Tris- eroina noastra a avut uneori momente de slabiciune, dar totdata era cea mai puternica dintre toti. Era putin cam imprevizibila, ceea ce e bine, dar nu stiai cand avea sa sufere o infrangere si sa fie delasatoare si cand isi arata cu adevarat fata. Oricum pe parcurs personajul ei a evoluat.

"Imi astup gura si tip in palma. Obrajii imi sunt infierbantati si umezi de lacrimi pe care nici nu le-am simtit cand au inceput sa siroiasca. Sangele meu striga ca-i apartine ei, si se zbate sa se intoarca la ea, si-i aud cuvintele in minte, in timp ce fug, cerandu-mi sa fiu curajoasa."

Editura: Leda
Nota 5/5

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tare mult vreau si eu sa-mi cumpar cartea asta. Suna atat de interesant. Mi-a placut mult recenzia ta, m-ai facut si mai curioasa.

Cristina Criss spunea...

Cartea este foarte buna, iti garantez, acum ca am citit-o voi avea asteptari mult mai mari din partea altor carti pentru a ma multumi si a le puncta.
Ma bucur ca ti-a placut recenzia :)

Maria :) spunea...

Recenziile tale sunt extraordinar de bune! Te invidiez [ in sensul bun al cuvintelor ]. Cat despre carte, dabia astept sa soseasca. Observ ca ai dat nota 10. Cred ca te-a impresionat cu adevarat.