luni, 26 martie 2012

Recenzie Lupta, vol. 2 Jurnalele vampirilor de L.J. Smith

Adăugaţi o legendă

"Lupta" este volumul 2 al seriei Jurnalele Vampirilor, ce continuă povestea Elenei Gilbert şi celor doi fraţi vampiri Stefan şi Damon.
 În comparaţie cu volum anterior din serie, L.J.Smith captează atenţia cititorului introducând mai multe conflicte şi implicând mult mai multe personaje, totuşi nu îndeajuns. Ceea ce este interesant, este felul cum acestea se transformă într-o oarecare măsură faţă de cum le ştim din primul volum. Prietenii devin duşmani, iar duşmanii devin prieteni.
 Personal, nu am crezut că povestea ar putea deveni mai tensionată, având legătură şi cu numărul mic de pagini al cărţii, aceasta nu promitea mult la prima vedere. Însă totul se întâmplă foarte repede, încă de la prima pagină acţiunea este antrenantă, iar când ajungi la ultima pagină nici nu realizezi că s-a terminat.
 Povestea continuă din acelaşi punct de unde a rămas în primul volum. Elena va fi nevoită să colaboreze cu Damon pentru găsirea lui Stefan, cel din urmă fiind răpit. Însă orăşelul Fell's Church ascunde multe secrete periculoase, iar o putere misterioasă se joacă cu ei după bunul său plac.
 În plus, pentru fanii personajului Damon, aceasta ar putea fi cartea lor deoarece dispariţia lui Stefan implică obligatoriu prezenţa permanentă şi continuă a lui Damon pe durata desfăşurări acţiuni. Încă un element ce ne arată din start acest lucru, reprezintă coperta ce îl înfăţişează pe acesta. Mi-a plăcut personajul lui deoarece din duşman, aşa cum l-a catalogat Elena, acesta se schimbă o perioadă, având grijă de ea şi colaborând în căutarea propriului sau frate. Nu pot spune acelaşi lucru despre Caroline care va încerca să îl distrugă pe Stefan spunând tuturor adevărul despre el, aflat din jurnalul Elenei.
 În concluzie, cartea a fost cu o treaptă mai sus decât precedenta la capitolul mister, finalul fiind cireaşa de pe tort pentru ca fiecare dintre noi să-şi pună întrebarea : "Cum de s-a întâmplat aşa ceva?", şi să pună mâna pe continuare volumului.

Editura: Leda
Notă: 4/5

2 comentarii:

Only Books spunea...

Am citit primul volum si m-a cam dezamagit, asa ca nu am continuat seria:(.

Dee.

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Grozavă recenzia! Volumul II mi-a plăcut mai mult decât I, dar totuşi, nu prea mult. Aşa că mi-am zis să îi mai dau o şansă seriei, însă.. acum regret.