duminică, 22 mai 2011

Recenzie Revolta de Suzanne Collins


Revolta este volumul 3 și ultimul din seria Jocurile Foamei. Acțiunea întregului roman este atât de imprevizibilă și intensă, încât la un moment dat lăsam cartea jos din mână și încercam să procesez imformatile transmise, iar uneori având chiar și o teamă să trec mai departe. Încă nu îmi vine să cred că s-a terminat, că ne-am despărțit practic de această povestea, de viața lui Katniss, de Peeta, de Gale, de Capitoliu și districte, de tot ce ține de Panem. 
Nu cred că voi mai găsi o carte atât de complexă și plină de acțiune care să îmi placă atât de mult, pur și simplu, la momentul actual o ador, însă nu știu ce va fi pe viitor, dacă va apărea alceva care să îmi capteze mai mult atenția.  
După ce Districtul 12 a fost distrus, supraviețuitorii care au reușit să scape s-au adăpostit în subteranul Districtului 13. Katniss, devenind acum Gaița Zeflemitoare, simbolul revoltei ce va distruge puțin câte puțin Capitoliu, simte că trebuie să apere districtele care o urmează, de furia acestuia, însă multe personaje importante vor muri pentru a-și duce misiunea la capăt și asta nu mi-a plăcut, deoarece mă atașasem de ele.  
Acțiunea atinge cote maxime în volumul 3, chiar depășindu-le pe celelalte, dacă era posibil. Nu există un moment de pauză în relatarea întâmplărilor, iar pe parcurs cititorul ar putea "obosi" urmărind povestea, însă nu este un punct în minus, deoarece totul este antrenant.  
Ce ne aduce nou autoarea în poveste, de data aceasta, este intriga, deoarece sunt multe sfori trase de personajele influente, iar asta nu s-a observat atât de mult în primele două volume. În concluzie, cu acest volum se încheie aventura prin care au trecut personajele noastre, povestea ce a fascinat milioane de tineri și nu numai, care a reușit să fie ecranizată și a avut un succes mondial. 
Consider că ar trebui să oferiți o șansă măcar primului volum, indiferent de vârstă, iar apoi fascinația pentru serie va veni de la sine.

Editura: Nemira
Nota: 5/5

Niciun comentariu: