vineri, 20 mai 2011

Recenzie Sfidarea de Suzanne Collins



"Sfidarea" are mult mai multă acțiune decât primul volum, dacă asta este posibil. După ce au câștigat Jocurile Foamei sfidând Capitoliu, Peeta și Katniss sunt obligați să facă turul învingătorilor prin toate districtele, dar ceva se întâmplă, când zvonurile despre o revoltă iau amploare, iar toți o privesc pe Katniss drept modelul revoltei lor.

Curând, Jubileul Pacificării, care se întâmplă o dată la 25 de ani, va anunța o luptă cu adevărat mortală.
De data aceasta bătălia va avea loc între câstigatorii Jocurilor foamei.
 Numele învingătorilor din fiecare district sunt băgate într-o urnă în care se va alege un băiat și o fată, exact ca la jocuri. Desigur Katniss fiind singura câștigatoare din 12 va fi cu siguranță din nou în arenă, dar cine va fi extras dintre Peeta și Haymitch, mentorul acestora pe timpul sângeroaselor Jocuri ale Foamei?

Totuși ea știe că totul se va termina rău în ambele cazuri.

 În timp ce citeam această carte îmi puneam mereu întrebarea: "Cu cine va pica Katniss și aceasta va avea puterea să lupte împotriva lor?" sau "Cine va ieși câștigător acum când din concurenții Jubileului Pacificării vor face parte numai învingătorii? "

Așa cum probabil va imaginați, un adevărat măcel se petrece în arenă, iar Katniss, fata ce a fost în foc, va înfrunta destul de multe obstacole. Un nou plan este pus în mișcare care va zgudui puternic Capitoliu la fel și cele 12 districte. Rămâne de văzut cum se va încheia și de data aceasta povestea.

 Editura: Nemira
 Notă: 5/5

Niciun comentariu: