joi, 20 octombrie 2011

Recenzie Tot ce stiu barbatii despre femei de Knott Mutch

Plimbandu-ma prin Carturesti, mi-a sarit in ochii o carte, datorita bineinteles culorii ei, deosebindu-se foarte usor de celelalte, dar apoi cand m-am uitat atent la titlul am zis ca este ceva foarte interesant, iar firea mea curioasa nu s-a putut abtine. In cele din urma am cumparat-o vazand despre ce este vorba. Mai jos voi incerca sa-i fac o "recenzie" acesteia, daca se poate numi asa, din simplu fapt...adica nu are rost sa va povestesc, cartea in sine este o gluma adresata sexului masculin, iar pe cine am facut curios ar putea da o tura prin librarii sa vada ceva mai mult.


Pot spune ca este o carte inedita. Sincer ma surprins inca de la prima pagina prin "profunzimea" gandurilor barbatilor. Cartea este unica in felul ei, ajutandu-ma sa ma conving de natura unui barbat. Este o gluma atat la adresa lor cat si la noi. Daca ar fi dupa mine as cataloga-o ca fiind una dintre cele mai amuzante carti din istorie. Spunand aceste cuvinte, va indemn si pe voi sa luati decizia prin a cumpara-o, veti intelege de ce.
As putea spune ca ma inclin in fata acestor autori ce au exprimat perfect absolut toate cunostiintele unui barbat la adresa unei femei, iar cand ma refer la tot, este chiar...tot. Consider ca poate fi un cadou ideal pentru el, necontand daca are inclinatii spre lectura, potrivindu-se pe toate genurile.

Descrierea cartii:
"Bărbaţii şi femeile şi-au ţinut companie de milioane de ani deja, dar întrebarea încă persistă: ce ştiu bărbaţii cu adevărat despre sexul frumos? Această cutremurătoare operă enciclopedică a celebrului Knott Much, specialist în antropologia sexelor, în mod sigur va face să fie uitate toate prejudecăţile exagerate. Bărbaţii pot acum să citeze capitole şi rânduri întregi din această carte care pune capăt disputelor şi de asemenea pot respinge atacurile nebuneşti şi iresponsabile la adresa cunoaşterii lor asupra misterului feminin. "Mamă, ce călătorie a egoului, sunt cel mai tare!" a exclamat autorul în cadrul unui talk show transmis pe mai multe canale de televiziune simultan.

Pentru a descoperi adevărul incontestabil despre ce ştiu bărbaţii în această privinţă, dl Mutch a trebuit să îşi formeze o părere de ansamblu: examinând îndeaproape secole de istorie universală el a extras cunoaşterea esenţială şi eficientă de la persoane dinamice care ştiu să facă diferenţa între succes şi înfrângere. Prim miniştri şi preşedinţi, oameni de afaceri, monarhi, oameni de stat, soţi, fii, bunici şi toţi acei necunoscuţi experţi în relaţiile cu femeile, poliţia, armata terapeuţii care tratează complexul Oedip, cu toţii au împărtăşit cu generozitate ceea ce ştiu şi iată, totul este cuprins aici!

În timp ce adevăraţii bărbaţi au aclamat munca inovativă a lui Knott Much, rămâne totuşi o fracţiune de opozanţi (desculţi) care vor cu disperare să îl condamne pe distinsul autor; o adunătură, de misoginism prost informat. Brrr! Aşa cum a spus şi Juvenal demult în apărarea sa: "Difficile est saturam non scribere".

Aşa că fiţi atenţi: aceasta nu este o carte destinată emoţiilor ieftine. Aici nu sunt nici fantezii înşelătoare despre misterele corpului uman, nici ode înălţate bucuriei comunicării interpersonale şi aşa mai departe, nici capricii slăbuţe, nici bolboroseli extatice despre uniunea perfectă dintre yin şi yang. La urma urmelor, aceasta este o carte pentru bărbaţi. Ochiul calm şi detaşat al Raţiunii guvernează această alcătuire. Aşa că nu vă panicaţi, băieţi! Totul este sub control. Serios. Nu, chiar aşa e. Haideţi să ne unim. Nu ne costă mult."

2 comentarii:

Flo spunea...

Este cartea aia goală, nu? Micuță, cu paginile la fel de albe ca laptele... Și pe mine m-a amuzat...

Cristina Criss spunea...

Da, despre ea este vorba :)