miercuri, 28 martie 2012

Carte VS. Film - Jocurile Foamei

Adăugaţi o legendă

 În seara aceasta am fost să văd filmul Jocurile Foamei, care a fost realizat după seria de cărți a autoarei Suzanne Collins. Ce pot să spun, am fost plăcut surprinsă. Mă așteptam să fie ceva bun și a fost extraordinar! Nu m-a dezamăgit, actorii și-au intrat repede în roluri, iar efectele au fost realizate excepțional.
 Oricum, ca în orice situație, cartea a fost mai bună. Cartea cuprinde mai multe detalii și bineînțeles, un film de 2 ore nu poate să reproduca toate acestea. Un lucru este sigur, recomand celor care au citit cartea, dar și celor care nu, să meargă la această ecranizare a ei pentru că nu veți fi dezamăgiți. În sala de cinema erau oameni de toate vârstele. De la bătrâni până la copii, iar toți au ieșit cu zâmbetul pe buze din sală.
 Revenind la efectele speciale, nu au fost deloc mai prejos. Înaintea filmului mă tot întrebam cum vor reproduce o anumită scenă sau dacă o vor include în film sau nu. Într-adevăr unele nu au apărut, însă esențialul a contat, iar ceea ce mi-a plăcut la regizor, a fost faptul că acesta a respectat cartea! Mici modificări au avut loc, cum este normal, însă nu s-a abătut de la subiect, iar unele replici chiar le recunoșteam. A păstrat exact viziunea pe care o aveam și eu în minte.  
 Distribuția a fost excelentă, nu m-aș fi gândit la alte personaje. Au reușit să facă totul cât mai real și nici nu am observat cât de repede a trecut timpul. Totuși, îmi pare rău că personajul lui Gale nu a apărut mai mult în film, îmi plăcea de el, sincer, mai mult decât Peeta, iar actrița Jennifer Lawrence a interpretat-o perfect pe Katniss, rolul i-a venit că o mănușa.
 În concluzie Jocurile foamei a devenit un adevărat fenomen mondial și sunt sigură că se va bucura în continuare de și mai mult succes.    
 
 "Fie sorții întotdeauna de partea voastră!"


2 comentarii:

Kristine.B spunea...

am vazut si eu filmul la Cinema si mi-a placut extrem de mult; din cate am auzit, a depasit chiar si Twilight
oricum, cartea inca nu am citit-o, dar sigur o sa o citesc cand pun mana pe ea; e doar un singur volum? sau cuprinde mai multe?
anyway, filmul lasa loc de o continuare, asa ca ma astept sa nu se incheie aici :D

Cristina Criss spunea...

Ai dreptate, nu se termina aici deoarece sunt trei volume. Si iti recomand sa citesti cartea deoarece cuprinde mult mai multe informatii si poti intelege mult mai bine situatia.
Filmul a intrat pe locul 3 in topul incasarilor (din toate timpurile), cu aproape 215 milioane de dolari in prima zi la nivel mondial.