miercuri, 21 martie 2012

Recenzie Casa de sticla de Rachel Caine

Adăugaţi o legendă

Cartea mi-a fost oferita de Libraria online Libris. In plus, aceasta va pune acum la dispozitie o gama variata de carti in engleza.


"Bine ati venit in Morganville, Texas! Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul..."


Cartea a fost bunicica, usor de citit si cu ceva actiune, desi este doar primul volum din serie. Ma asteptam sa fie mai mult o introducere fara multa actiune, insa m-am inselat. Ei bine, aceasta lume creata de Rachel Caine este ceva mai diferita de ce am citit pana acum. In oraselul Morganville, oamenii practic nu au niciun drept, iar cei care conduc orasul sunt vampirii. Daca in celelalte carti de acest gen, aceste creaturi ale noptii erau bine ascunse de oameni, aici ei isi pun pur si simplu amprenta in partea aceasta a lumii si in viata locuitorilor.
Ce mi s-a parut interesant la carte a fost ca oamenii erau practic obligati sa doneze sange lunar, insa doar o mica parte se ducea in spitale, restul le ofera garantie ca vampirii sunt destul de bine hraniti, incat sa nu fie atacati noaptea pe strada.
Personajul principal din aceasta carte este Claire, o tanara ce a fost trimisa aici la universitatea din Morganville pentru cursuri. Insa, o data ce aceasta va da nas in nas cu realitatea ce o inconjoara, toate perceptiile ei asupra vietii se vor schimba, mai ales atunci cand va fi nevoita sa paraseasca campusul si sa locuiasca impreuna cu 3 prieteni in orasel.
La fel ca ea, nu toti studentii din campus stiu ce se intampla in Morganville, iar acestia nu sunt aparati de pericolele noptii. Totusi, Claire, va fi ajutata de colegii ei din casa, pentru a reusii sa supravietuiasca cu adevarat in oras, deoarece o data ce ai aflat prea multe secrete intunecate din acest loc, totul devine primejdios, iar sansele sa parasesti cu adevarat Morganville sunt infime.
Ce se va intampla cu ea si prietenii ei Shane, Michael si Eve, ramane de vazut, deoarece acestia isi fac din ce in ce mai multi dusmani cu colti, iar ei nu au pe cineva care sa le tina spatele.


Editura: Leda
Nota: 4/5  

2 comentarii:

Addicted to kryptonite spunea...

am citit-o şi eu când a apărut. recunosc, nu am citit decât primele 2 volume, dar chiar şi aşa...
Pot spune că m-am îndrăgostit de seria asta, chiar dacă este exagerată în unele părţi.

Cristina Criss spunea...

Da, in primul volum am avut impresia ca toti cei din Morganville aveau un comportament exagerat, ducand totul spre nebunie. Fata de celelalte volume din serie, primul este inferior si slabut, insa intamplarile din cartea a 4-a o iau pe linia normalului si m-au ajutat sa-mi schimb parerea despre serie.