miercuri, 2 februarie 2011

Jurnalele Vampirlor de L.J. Smith (1-4 volume)

Primul volum din seria de succes Jurnalele Vampirilor, Trezirea.
DRAGOSTEA POATE SA UCIDA.
Un triunghi amoros mortal strabate timpul, din Florenta sfarsitului de veac cincisprezece pana intr-un orasel american din zilele noastre - povestea iubirii adolescentine intre doi frati vampiri si frumoasa fata impartita intre dragostea lor.

Elena
Fata cu ochi albastri de nestemata si par de aur, intotdeauna Regina Balului, cea care poate avea orice baiat isi doreste.

Stefan
Distant si misterios, pare sa fie singurul baiat care ii poate rezista Elenei, desi incearca din rasputeri sa o apere de ororile trecutului sau tragic.

Damon
Sexy, periculos si manat de dorinta de a se razbuna pe Stefan, fratele pe care il invinuieste ca l-a tradat. Hotarat sa o aiba pe Elena, e in stare sa omoare pentru ea. 


Al doilea volum al acestei serii fiind Lupta, in aceasta cartea actiunea amplificandu-se. 

In linistitul orasel Fell's Church lucrurile se precipita. Damon este mai nerabdator ca oricand s-o faca pe Elena partenera lui, Regina Intunericului. Elena, tot mai vulnerabila, se confrunta cu uneltirile lui Caroline si ale lui Tyler, in vreme ce Stefan trebuie sa-si calce juramintele si sa-si infrunte pe viaþa si pe moarte fratele.

Elena
Fata cu ochi albastri de nestemata si par de aur, intotdeauna Regina Balului, cea care poate avea orice baiat isi doreste.

Stefan
Distant si misterios, pare sa fie singurul baiat care ii poate rezista Elenei, desi incearca din rasputeri sa o apere de ororile trecutului sau tragic.

Damon
Sexy, periculos si manat de dorinþa de a se razbuna pe Stefan, fratele pe care il invinuieste ca l-a tradat. Hotarat sa o aiba pe Elena, e in stare sa omoare pentru ea. 



Furia, face parte din aceasta serie, este al treilea volum aparut si la editura LEDA.  


Elena a devenit vampir. Acum ii apartine lui Damon si lumii lui intunecate. Dar cand in cele din urma isi aminteste ca adevarata ei iubire este Stefan, un dusman nou si puternic apare in Fell's Church... iar cei trei vor trebui sa-si uneasca fortele intr-o batalie mortala.

ELENA
Transformata, fata cu parul de aur a devenit ceea ce odinioara se temuse, dar si dorise sa devina.

STEFAN
Chinuit de pierderea Elenei, e hotarat sa puna capat pentru totdeauna luptei cu fratele sau - indiferent cu ce pret.

DAMON
In sfarsit, Elena este a lui. Dar oare setea sa de razbunare impotriva lui Stefan ii va otravi triumful? 



Reuniunea, al patrulea volum din Jurnalele vampirilor.Surprinzator si placut fiind faptul ca lucrurile iau o intorsatura neobijnuta. 

O noua amenintare s-a ivit in Fell's Church - un alt spirit malefic dezlantuit. Bonnie, Meredith si Matt, impreuna cu Stefan si Damon, isi unesc fortele pentru a infrange, cu ajutorul Elenei, acest inamic nevazut.

ELENA
Revine din lumea mortilor pentru a recrea puternicul trio al vampirilor.

STEFAN
Chemat de catre Elena, isi tine promisiunea facuta si lupta impotriva celui mai inspaimantator rau cu care s-a confruntat vreodata.

DAMON
Alaturandu-se fratelui pe care odinioara il socotea dusman, se bate cu aceasta noua oroare cu forta, viclenie si farmec mortal. 



2 comentarii:

Klauss33 spunea...

Ola chica,in cele din uma si eu pe blogul tau...intersant articolul...dar trebuie sa iti marturisesc ca imi place mult mai mult serialul...Ma mir ca scriitoare i-a lasat sa se abata atat de mult de la cartiile ei...am vazut ca acelasi lucru se intampla si cu True Blood(am citit si cartiile si am vz ambele sezoane din serial).Acum dupa ce am vazut serialul nu stiu daca as mai reusi sa citesc cartiile cu aceeasi placere...Anyway...nice blog you have...
kisses&hugs

Cristina Criss spunea...

Da ai dreptate, autoarea nu a trebuit sa ii lase sa "forteze nota", chiar si asa fiecare are farmecul lor, atat seria cat si serialul, inafara de povestea originala (si aceea schimbata dupa cum sti) nu se regasesc deloc asemanari. Pacat...acum insa ne-am obijnuit si cu serialul si cu cartile.