joi, 3 februarie 2011

SUNT COPILUL AMANTEI de A.M. Homes


Mama biologica a lui A.M. Homes a fost o tânara de douazeci si doi de ani, amanta unui barbat mult mai în vârsta, casatorit si care avea deja o familie. Sunt copilul amantei este romanul care prezinta viata lui Homes, la treizeci de ani dupa ce a fost adoptata, din momentul în care parintii ei biologici au reluat legatura cu ea.

Homes, cunoscuta pentru stilul sau profund emotionant si cu tenta psihologica, povesteste despre relatia pe care a avut-o cu parintii ei biologici, dupa ce acestia au reintrat în viata ei, dar si despre istoria familiei nou descoperite. Mama ei naturala, o femeie complexa si singuratica, nu s-a casatorit niciodata, nu a avut alti copii, si a murit în 1998; tatal ei natural îi spusese initial ca o va introduce în familia lui, dar nu si-a respectat promisiunea.

Apoi, la câtiva ani dupa moartea mamei si dupa ce a rupt legatura cu tatal sau, Homes devine obsedata de trecutul familiilor sale. Se transforma într-un antropolog electronic, petrecând zile-n sir în fata calculatorului, în speranta de a afla cine este cu adevarat.

Sunt copilul amantei este o poveste despre ce înseamna sa fii un copil adoptat, despre propria identitate si despre valorile familiei.

"Pentru scriitorii din generatia mea, A.M. Homes este un fel de erou, iar ultima ei carte - Sunt copilul amantei - este un exemplu de curaj si farmec. Este o carte care te marcheaza, o carte atât de bine scrisa si de o sinceritate pe care nu multi ne-o permitem." ZADIE SMITH

Niciun comentariu: