joi, 9 februarie 2012

Bel-Ami de Guy de Maupasant


Bel-Ami, recenta ecranizare a celebrului roman semnat de Guy de Maupasant, una dintre capodoperele literaturii franceze şi universale, ne aduce în prim-plan un Robert Pattinson plin de dorinţă şi de pasiune.
Filmul, o imagine a decadenţei societăţi franceze din secolul al XIX-ea, le mai are în distribuţie şi pe Uma Thurman, Christina Ricci şi Kristin Scott Thomas.
 
Înainte să vezi filmul poţi citi cartea , 

O nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, filmul Bel-Ami ilustrează periplul lui George Duroy, de la mansardele mizere în care trăise, la opulenţa şi luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900.
Traducere de Traian Finţescu
Format: 13 x 20 cm, coperta cartonată cu supracopertă
344 pagini
Folosindu-se de puterea sa de seducţie şi de inteligenţa ieşită din comun, George reuşeşte să se transforme dintr-un tânăr sărac lipit pământului în cel mai dorit bărbat al momentului.
Într-o lume în care cei mai puternici oameni din Paris erau, nu bărbaţii, ci soţiile şi amantele lor, prin patul lui George se perindă cele mai frumoase, influente sau informate femei, care îi facilitează mai mult sau mai puţin conştient ascendenţa.
După multe episoade în care George îşi seduce şi abandonează cu sânge rece victimele, tânărul ajunge să cadă pradă propriilor uneltiri. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îl mai poate salva de sărăcie, dar în acelaşi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi.


Niciun comentariu: