duminică, 12 februarie 2012

Recenzie Sacrificiu final de Richelle Mead



Cartea am primit-o de la Libraria Online Libris.

Cu aceasta carte se termina minunata serie a lui Richelle Mead. Volumul 6 a fost plin de surprize, a avut umor, actiune, dragoste si sacrificii. A reusit sa ne faca sa incheiem aceasta povestea cu zambetul pe buze, dar si putina tristete deoarece nu toate personajele au avut ce si-au dorit pana la urma.

Rose este condamnata pentru uciderea reginei moroilor Tatiana, insa asa cum va puteti da seama totul a fost o inscenare, iar ea a devenit acum cea mai cautata criminala in lumea moroilor, dupa evadarea dramatica in care a fost ajutata de Dimitri. Pot sa spun ca in acest volum cei doi au avut multe momente frumoase impreuna si chiar m-a impresionat modul in care se comporta acesta cand era in preajma ei. De asemenea personalitatea puternica si glumele ironice a lui Rose a adus un plus de savoare pentru cititori, deoarece in cele mai periculoase momente nu inceta deloc sa faca haz de necaz. Acest lucru defineste cu siguranta personajul ei. Richelle Mead este o maiestra, personajele seriei sunt atat de bine conturate, cu sentimente reale si puternice incat imediat ne atasam de ele, tocmai perntru ca nu sunt perfecte, cum niciun om nu este, avand si o latura mai intunecata.    
Povestea continua cu suisurisi si coborasuri in cazul demascarii adevaratului criminal. La curte Lissa va incerca sa faca lumina in acest caz, impreuna cu prietenii ei, iar pe celalalt plan, Rose va incerca sa descopere inca un "element" important ce va schimba viata radical tuturor, inclusiv a ei cat si a Lissei.
Finalul a fost plin, deoarece povestea a ajuns la sfarsit, iar multe lucruri trebuiau sa fie rezolvate. Nu mi-a venit sa cred cand am aflat cine era adevaratul criminal, se pare ca in aceasta carte cele doua prietene s-au bazat intr-adevar pe dusmani si i-au pus sub semnul intrebarii pe cei in care aveau incredere.

Cu acest volum am ajuns sa cunosc personaje noi, ce ne erau prezentate foarte putin in volumele anterioare si au avut un rol esential fiecare in parte. Cum ar fi Abe. Cred ca este personajul meu preferat, adica trebuia sa stim si noi de unde mostenise Rose simtul umorului. O replica a lui pe care o voi considera legendara a fost:
"- Of, fata mea, a zis. Doar optsprezece ani, si deja acuzata de asasinat, de favorizarea infractorului, plus un bilant de vampiri omorati mai substantial decat ar putea sa viseze vreodata majoritatea gardienilor... Dupa o scurta pauza, a reluat: Nici nu puteam sa fiu mai mandru de-atat."

Se poate comanda de AICI.

Editura: Leda
Nota: 5/5

2 comentarii:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Doamne, cat ador cartea asta! <3 As citi-o la nesfarsit.
Abia astept sa apara Bloodlines. :X

Cristina Criss spunea...

Da, insa e pacat ca va aparea la noi spre sfarsitul anului si chiar nu mai am rabdare pana atunci :)