joi, 9 februarie 2012

Năluca şi năucul de Stacey Kade


După o întâlnire mult prea „intimă” cu un autobuz, Alona Dare îşi schimbă statutul de Regină a Balului în… Regină a Morţilor.
Prinsă sub formă de fantomă în lumea viilor, aşteaptă cu nerăbdare, dar în zadar, lumina aceea orbitoare care să vină să o ia şi să o ducă în paradis – o plajă cu nisip alb, unde totul e gratis, de la un mojito fără alcool  până la o diversitate nesfârşită de pantofi.
Din păcate, la scurt timp după moartea ei, descoperă că de fapt lumea nu o plăcea chiar atât de mult pe cât crezuse, iar prietena sa cea mai bună se grăbise să îl consoleze pe iubitul ei într-un fel cât mai… palpabil şi mai public posibil! Şi ăsta e momentul în care Will Killian, un ratat ciudat care se poartă ca un fraier, o vede şi râde de ea. 
Will pare într-adevăr ciudat, dar cine n-ar fi la fel dacă ar putea să audă şi să vadă morţii tot timpul? Will a încercat mereu să-şi ascundă abilităţile, dar de data asta are de-a face cu o fantomă grozav de încăpăţânată şi obişnuită să obţină întotdeauna tot ce vrea. Şi, pentru că se pare că el e singurul care o poate ajuta pe Alona să ajungă în paradis, cei doi încheie un pact: în schimbul ajutorului lui, ea să-i fie călăuza-spirit în relaţiile lui cu fantomele şi să-l ajute să  reziste în confruntările cu directorul liceului, pentru ca în final să poată absolvi cu bine şi să plece departe, într-un loc unde nu există fantome şi psihiatri.
Şi astfel începe povestea lor, spusă într-un ritm alert şi amuzant, şi plină de situaţii neprevăzute, cu o poveste de dragoste „interzisă” şi chiar cu o doză mister. Will are umor, Alona o minte ascuţită şi o limbă încă şi mai ascuţită, ceea ce face un deliciu din dialogurile lor. Spusă din ambele perspective, cartea e minunat scrisă, într-un fel inteligent şi totodată emoţionant.

Un comentariu:

Maria :) spunea...

Pare interesanta. Nu imi place cum au tradus titlul, dar este ok :) Cred ca atunci cand va aparea o voi cumpara imediat!