marți, 28 februarie 2012

Recenzie Ultimul cantec de Nicholas Sparks


Cartea se poate comanda de pe libraria online Libris.

Ati citit pana acum o carte de Nicholas Sparks? Ei bine, "Uiltimul cantec", este prima mea carte citita de acest scriitor romantic fara egal. Mi-a placut foarte mult, iar pe langa povestea in sine, acest autor ne transmite mesaje importante. Nu trebuie sa lasam un lucru pentru mai tarziu deoarece nu stii niciodata daca vei mai apuca sa il faci pana la urma. In acelasi timp trebuie sa invatam sa ne respectam si sa ne iubim parintii deoarece nu vom stii niciodata cand acestia vor pleca de langa noi.
Cartea este foarte emotionanta, relateaza povestea Veronicai "Ronnie", care din cauza unor neintelegeri refuza sa mai ia legatura cu tatal sau, timp de trei ani. Pana intr-o vara cand aceasta este mai mult fortata sa locuiasca la el cateva luni. Insa, doar cativa cunosc adevaratul motiv, pentru care tatal ei, Steve, si-a chemat copii sa locuiasca cu el si noi il vom afla abia la sfarsit.
Totusi, Ronnie va descoperi o alta viata la tarmul mari si se va redescoperii pe ea, cea care a fost acum trei ani. Incetul cu incetul pasiunea ei pentru pian va reveni si relatia cu tatal sau se va lega treptat. Cele cateva luni petrecute acolo o vor ajuta sa isi gaseasca adevarata dragoste, dar nu fara sa intampine obstacolele ce le vor sta in cale .
Chiar daca finalul este trist, mai sunt cateva pasaje frumoase ce ne face sa acceptam situatia. Ne dam seama ca viata nu este intotdeauna dreapta si nu stim ce se va intampla cu noi in viitor, de aceea cei care vor citit aceasta carte o vor termina cu zambetul pe buze si o lacrima pe obraz.

" "Ultimul cantec" este o poveste de neuitat despre variatele fatete ale iubirii- prima iubire, iubirea dintre parinti si copii - care arata, asa cum numai romanele lui Sparks reusesc sa o faca, cum dragostea ne poate sfarama inima...dar reuseste si sa o vindece."

Editura: Rao
Nota: 5/5

3 comentarii:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Imi place recenzia. Planuiesc sa o citesc si eu pe viitor :)

Anonim spunea...

Eu am citit 5 carti scrise de Nicholas Sparks .Este un autor minunat.Citeste si Dear John mie mi-a placut mai mult

Cristina Criss spunea...

Cu siguranta nu voi ramane doar la cartea aceasta a lui Nicholas, m-a convins ca este un autor foarte bun si sunt curioasa sa citesc Draga John :)